top of page

Boef schenkt 5.000 euro aan asielen en organisaties

Bijgewerkt op: 24 feb. 2022

In het voorjaar van 2021 verscheen het boek dat ik schreef over onze adoptiehond 'Boef'. We beloofden toen om 1 euro per verkocht exemplaar aan asielen te schenken. Het boek stond 9 weken in de top-10. Uiteindelijk werden er 5.000 exemplaren verkocht. Vandaag mogen we met trots aankondigen dat Boef de mooie som van 5.000 euro doneert aan deze 9 organisaties in België en Nederland.


Veel asielen hebben het extra moeilijk door de coronacrisis. De opbrengsten uit evenementen vielen weg terwijl er het voorbije jaar meer honden in de opvang terechtkwamen. We zijn blij dat wij hen dit jaar kunnen helpen.


Wil jij ook graag je steentje bijdragen? Heb jij Boef graag gelezen en leende je het boek van een vriend of uit de bib? Wij lijsten graag de initatieven op die we steunen, mét hun rekeningnummer.


Dierenasiel Genk

https://dierenasielgenk.be


Deze Limburgse vzw zet zich al dertig jaar in voor honden en katten. Rosette van Dierenasiel Genk heeft het boek over Boef als eerste gelezen en was super enthousiast :-) Dank je voor de fijne samenwerking, Rosette!


Wist je dat er op dit moment nog een ‘Boef’ in hun asiel verblijft? Vind hem en zijn makkers via https://dierenasielgenk.be/honden of steun het asiel via https://dierenasielgenk.be/steun.

Het Blauwe Kruis van de Kust

https://www.hetblauwekruiskust.be


Toen Ines van Het Blauwe Kruis het Boef-boek had gelezen, vertelde ze me dat het gedrag van Boef herkenbaar was voor sommige buitenlandse honden in het asiel. Soms lukt het niet in het nieuwe gezin, en dan komen de hondjes bij hen terecht.


“De verwachtingen die mensen hebben van hun toekomstige huisgenoot overstijgt vaak de maakbaarheid van het dier”, zegt Ines. “Verwachtingen loslaten en de hond aanvaarden zoals hij is, dat is belangrijk.” Dat leerde Boef ons ook.


Pakkend filmpje op hun website.


Steun hen via https://www.hetblauwekruiskust.be/steun.


Animal Trust uit Melle

https://www.animaltrust.be


Eline Ghekiere begon op haar twintigste een asiel in Melle. Vandaag, vijftien jaar later, is Animal Trust uitgegroeid tot een vaste waarde. Het asiel is gespecialiseerd in verwaarloosde, in beslag genomen honden en ex-broodfokhonden. Op het terrein is er ook een hondenpension, uitlaatdienst en speelweide.

“Mocht ik enkel het hondenpension uitbaten en geen asiel, dan zou ik ferm mijn boterham verdienen. Maar het is een levenskeuze. De dankbaarheid en de liefde die ik krijg als we een totaal verwaarloosde en getraumatiseerde hond verzorgen en een nieuwe warme thuis geven, is onbetaalbaar. Er is niks mooier”, zegt Eline in een artikel in HLN.

Overdag vangt Eline met Dirty Dogz hondjes op van wie de baasjes uit werken zijn. Topidee: https://www.dirtydogz.be

Steun hen via https://www.animaltrust.be/steun-ons.


Dierenasiel De Leiestreek

https://www.dierenasiel-leiestreek.be

Dit West-Vlaamse asiel bestaat al 42 jaar. Recent trok het asiel in de media aan de alarmbel omdat ze overspoeld worden door ‘coronadiertjes’ die plots een last zijn geworden voor de baasjes. De kosten van het dierenasiel lopen op tot 400.000 euro per jaar, vertelt Veerle van De Leiestreek aan Het Nieuwsblad. Blij dat we een steentje kunnen bijdragen!

Steun hen via IBAN BE 53 0010 7924 6753 met de vermelding ‘gift’.


Dispensarium Gent

https://www.ugent.be/di/khd/nl/diensten/dierendispensarium


Toen we haar vertelden over het Boef-boek en de schenking, vroeg dierenarts Annick De Schrijver uit Aalst: "Ken je ons dispensarium van Gent? Mensen met een laag inkomen zijn er welkom met hun huisdier. Misschien willen jullie ons ook wel steunen?”


Jazeker! Het dispensarium is een initiatief van de Stichting Prins Laurent. Surf naar https://www.sfprlaurent.be/nl/index.php/giften.Podencoworld (Nederland)

https://www.podencoworld.nl


Wij wisten niet dat Boef een podenco was toen we hem in Spanje tegen het lijf liepen. Toen we dát achterhaalden, vielen er veel puzzelstukjes op hun plaats. Maar er was niet bepaald veel te vinden over de ‘podenco orito’ op het internet. Enkel de website van het Nederlandse Podencoworld maakte ons wat wijzer.

Ik las er over het lot van de podenco’s, en ontdekte de geestdrift waarmee de vrijwilligers zich inzetten om voor deze bijzondere honden een plekje te vinden.


Steun jij ook graag de podenco’s? Dat kan via https://www.podencoworld.nl/help-ons/doneren ten name van Stichting Podencoworld met vermelding van 'Vriend van Podencoworld'.

Jodipro Wommelgem

https://www.jodipro.be

Twintig vrijwilligers van Jodipro uit Wommelgem zettten zich in om dieren te helpen. Zij herplaatsen katten en honden die zijn ingezet bij dierproeven en helpen bij sterilisatieprojecten.


Ook bieden ze opvang voor konijnen en knaagdieren en herplaatsen ze jaarlijks een honderdtal diertjes. Dat ‘konijnenjager’ Boef op deze manier nog konijnen mag helpen: hij zou het eens moeten weten!


Jodipro is op zoek naar opvangezinnen en vrijwilligers. Meer info en donaties via https://www.jodipro.be/contact.


AAP vzw Zwijndrecht

https://www.aapvzw.be


Ken je AAP vzw? Joke van AAP koppelt honden aan plusbaasjes, die met hen gaan wandelen en voor hen zorgen als de baasjes te weinig tijd hebben. Ze leidt ook baasjes, honden en katten op om bewoners van wzc’s en therapeutische centra te bezoeken. Mooi initiatief!


Plusbaasje worden? Meer info op www.aapvzw.be.

Via deze link ontdek je hoe je AAP financieel steunt: https://www.aapvzw.be/steun-ons-shop.


Hunde in Not Ostbelgien

https://hunde-in-not.be


De fantastische Jeanne en Pascal van Hunde in Not uit Bütgenbach hebben ons geholpen met Boef toen wij met de handen in het haar zaten. De kalme adviezen van Pascal en Jeanne hebben ons geholpen om de moeilijkste hordes met Boef te nemen. Natuurlijk steunen wij hen graag!


Steun hen via het rekeningnummer dat je vindt op https://hunde-in-not.be.

Natuurlijk is deze lijst niet volledig. Er zijn talloze fantastische organisaties die zich op fenomenale wijze inzetten voor de duizenden honden die op zoek zijn naar een warme thuis. Ze verdienen allemaal onze steun. Adopt, don't shop!


Op zoek naar een kerstgeschenk? Vind Boef via www.janaelza.com/boef.

Met dank aan Gumption Group en Standaard Boekhandel.

752 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page