top of page

Multinational in zorgsector lanceert +100 pagina’s op Facebook

Bijgewerkt op: 19 apr. 2020

Een koepel van zorginstellingen trekt de kaart van de sociale media. Het management kiest ervoor om sterk in te zetten op Facebook-pagina's om met de buitenwereld te communiceren. Ik verzorgde een reeks trainingen over Facebook voor meer dan 100 medewerkers.

Tijdens vijftien trainingsessies maakten we de verantwoordelijke per afdeling wegwijs in community management, het beheren van een pagina op Facebook.


Doel was om via Facebook het leven in en om de locaties in beeld te brengen en om familie, vrienden en sympathisanten te betrekken. Ik maakte de Facebookpagina’s aan en zorgde ervoor dat de medewerkers vlot aan de slag konden.


Tijdens de trainingen lichtte ik toe hoe deelnemers sociale media kunnen inzetten om op een boeiende manier verhalen te vertellen. Met concrete tips leerden ze hoe ze een digitale gemeenschap kunnen uitbouwen. Enkele weken na de sessie kregen de deelnemers feedback op maat over hun vorderingen.


Op die manier slaagde het bedrijf erin om in meer dan 100 bloeiende digitale gemeenschappen uit te bouwen, met een bereik en engagement dat liefst tot 10 keer zo succesvol is als een gemiddelde pagina op Facebook.

33 weergaven0 opmerkingen
bottom of page