top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverwuytsjana

Zorgmultinational lanceert +100 pagina’s op Facebook/Instagram met een bloeiend bereik

Een koepel van zorginstellingen trok 5 jaar geleden de kaart van de sociale media. Het management wilde sterk inzetten op Facebook en Instagram om met de buitenwereld te communiceren en nieuwe klanten te vinden. Ik verzorgde over die periode een reeks van 30 trainingen over Facebook en Instagram. In totaal leidde ik meer dan 250 medewerkers op tot community managers en contentmakers.

Tijdens 30 trainingssessies maakte ik de verantwoordelijke per afdeling wegwijs in community management, het beheren van een pagina op Facebook. Eens deze pagina's goed gelanceerd waren, namen de verantwoordelijken er ook een Instagram-account bij.


Via de sociale media brachten de plaatselijke verantwoordelijken het leven in en om de locaties in beeld. Doel was om familie, vrienden en sympathisanten op de hoogte te houden en om nieuwe klanten te vinden. Ik maakte initieel de accounts aan, zette alles op punt en zorgde ervoor dat de medewerkers vlot aan de slag konden.


Tijdens de trainingen leerden de deelnemers hoe ze sociale media inzetten om op een boeiende manier verhalen te vertellen. Met concrete tips leerden ze een levendige digitale gemeenschap uit te bouwen. Enkele weken na de sessie kregen de deelnemers persoonlijke feedback op maat over hun vorderingen. Het bereik van de pagina's verveelvoudigde op korte termijn, net als het volgersaantal. Nieuwe klanten vonden vlot hun weg, overtuigd door de persoonlijke en warme aanpak die bleek uit de inhoud.


Na een jaar evalueerden we de werking en organiseerden we vervolglessen om de kennis uit te diepen. Zo kwamen bijvoorbeeld ook het maken van Reels en Stories aan bod. Toen de pandemie ervoor zorgde dat vele zorginstellingen op slot gingen, stonden de pagina's perfect op punt. Het bleek een dankbaar medium om de families te betrekken in een moeilijke tijd. De lessen liepen door, de livetrainingen zette ik om in onlinetrainingen.


Op die manier slaagde het bedrijf erin om meer dan 100 bloeiende digitale gemeenschappen uit te bouwen, met een bereik en engagement dat liefst tot 10 keer zo succesvol is als een gemiddelde pagina op Facebook of een account op Instagram.

37 weergaven0 opmerkingen

Kommentarer


bottom of page