top of page

Ontdek het betoverende verhaal van Boef. Het relaas van een schier onmogelijke liefde. 

Jana Elza Wuyts ontmoet in Spanje een wilde hond. Het schuwe dier komt uit de bergen en heeft zich aangesloten bij de dorpshonden. Hij laat zich door geen mens aanraken.

 

Langzaam groeien ze naar elkaar toe. Wanneer zijn leven in gevaar komt, kan ze niet van aan de zijlijn toekijken. 

Samen met haar man, schrijver Marnix Peeters, begint ze aan een aartsmoeilijke onderneming. Kunnen ze het wilde dier redden en laten wennen aan een leven als familiehond? 

 

Verkrijgbaar als paperback en e-boek. Per verkocht exemplaar gaat er een euro naar organisaties die zich inzetten voor hondenwelzijn. 

boef hoe ik een wilde spaanse berghond in huis nam boek cover

Of ben je op zoek naar het nieuwste boek over Boef?

boef liefhebben kan je leren boek cover

Wat zeggen zij over het boek 'Boef'?

Je hoeft niet van honden te houden om ‘Boef’ in één ruk uit te willen lezen. Het boek is een liefdesverhaal, een avonturenroman en een opvoedingsgids in één. Een straf, ontroerend en vaak grappig verhaal over hoe twee wezens die op het eerste gezicht niet voor elkaar lijken gemaakt en ook slecht met elkaar kunnen communiceren, er toch in slagen om harmonie te vinden dankzij massa’s liefde, begrip, geduld en doorzettingsvermogen. 

Sander Van den Broecke, Het Laatste Nieuws

Een pakkende beschrijving van de moeilijke integratie van een verwilderde Spaanse berghond, genaamd Boef, in een lichtjes disfunctioneel Vlaams schrijversgezin. Maakte van Boef de bekendste echte hond van Vlaanderen, en terecht.

Dirk Draulans, Knack

 

Wuyts neemt je met haar vlotte pen mee door alle ups en downs die ze met Boef heeft beleefd. Al vanaf de eerste pagina’s ben je begaan met zijn lot. Niet alleen voor dierenliefhebbers, Boef weet namelijk iedereen in te pakken.

Silke Vandenbroeck, Metro

Jana Wuyts kan schrijven als een tierelier en ze vertelt het verhaal op meeslepende en grappige wijze, zelfs voor iemand die niets met honden heeft zoals ik.

Mark Coenen, De Morgen

​Ik heb het in één ruk uitgelezen. Goed geschreven, zo herkenbaar, heel meeslepend, prachtig gewoon. Ik ben helemaal fan van Boef! 

Rosette Bulen, dierenasiel Genk

 

Feelgood-boek van het jaar. Zo staat het op de cover en het is niet eens gelogen. Tegelijk is Boef van Jana Elza Wuyts een horrorverhaal: de wilde Spaanse berghond die ze een nieuwe thuis gaf, dreef haar bijna tot de wanhoop. 

Tom De Leur, Het Nieuwsblad

Wat een prachtig hondenboek. Herkenbaar, hoopgevend en hartverwarmend. Het beschrijft in zwierige, franjeloze taal hoe een hond je onverwacht en eerst ook nog ongewenst, ondersteboven krijgt. Een boek voor elk hondenbaasje.

Chris Dusauchoit, Radio 2

De verwachtingen die mensen hebben van hun toekomstige huisgenoot overstijgen vaak de maakbaarheid van het dier. Genen zijn wat ze zijn en kunnen hoogstens wat bijgestuurd worden. Je kan de hond uit het wild halen, maar het wild niet uit de hond. Dat is o zo waar. 

Ines De Scheemaeker, asiel Het Blauwe Kruis van de Kust

Waar je op Facebook vooral de mooie dingen leest, vertelt Jana Elza Wuyts onomwonden over de vele moeilijkheden waar je tegenaan loopt als je een jonge vrijbuiter, Spaans of anderszins, wil omvormen tot brave huishond. Toch is Boef geen belerend boek of zwaar verhaal vol teleurstellingen. Het is een heerlijk vlot geschreven verhaal. Boef is een aanrader, ook voor mensen met echte huishonden. 

Andre Heuzer, Dogzine

Praktische info

Uitgeverij: Pottwal Publishers

Aangedreven door: Gumption Group
Aantal bladzijden: 180
ISBN: 9789464335996

Beschikbaar als paperback of e-boek

bottom of page