jana266mm.jpg

Hallo. Ik ben Jana Elza.

Mijn eerste naam is Jana, zo kennen vrienden en familie me. 
Mijn tweede naam, Elza, kreeg ik van mijn grootmoeder. Schrijven is mijn vak. Van socialemediaposts tot boeken. Voor het web of op papier.

Tien jaar lang werkte ik in de journalistiek. Lang voor storytelling een modewoord was, leerde ik verhalen maken op de strafste redacties van het land. Bij Het Nieuwsblad, De Morgen en Het Laatste Nieuws. Ik stond er aan het hoofd van een team van 220 journalisten en leidde digitale projecten. 

 

Ik koos vijf jaar geleden bewust voor een freelance bestaan. Lang voor corona werkte ik van thuis. Ik woon op twee plaatsen, in Antwerpen en de Oostkantons. De stad en het dorp, het beste van twee werelden. Overwinteren doe ik in het buitenland, waar het warm en zonnig is. Bijvoorbeeld in Spanje, waar ik Boef tegen het lijf liep. 

Over Boef schreef ik een boek. 'Boef. Hoe ik een wilde Spaanse berghond in huis nam' is nu te koop in de winkel. Eerder schreef ik met mijn man Marnix Peeters 'De zomer van 1939. Tijdreis door België met de Guide Michelin'.

 

Ik combineer mijn schrijven en journalistiek inzicht met mijn digitale kennis. Technologie heeft me altijd gefascineerd. Ik ben online sinds de 56k-modem en social sinds MySpace. Ik help organisaties en bedrijven om hun verhaal te vertellen en klanten te vinden. Via copywriting, strategisch advies of opleidingen over schrijven en sociale media. 

Ik kijk er naar uit om je te leren kennen.

Persfoto's https://bitly.com/boefboek