top of page
jana elza wuyts profielfoto

Hallo. Ik ben Jana Elza.

Mijn eerste naam is Jana, zo kennen vrienden en familie me. Mijn tweede naam, Elza, kreeg ik van mijn grootmoeder. Schrijven is mijn vak. Van socialemediaposts tot boeken. Voor het web of op papier.

Lang voor storytelling een modewoord was, leerde ik verhalen maken op de strafste redacties van het land. Tien jaar lang werkte ik in de journalistiek. Bij Het Nieuwsblad, De Morgen en Het Laatste Nieuws. Ik stond er aan het hoofd van een team van 220 journalisten en leidde digitale projecten. 

 

Ik koos 10 jaar geleden bewust voor een freelance bestaan als copywriter en socialemedia-expert. Ik woon op twee plaatsen, in Antwerpen en de Oostkantons. Met de stad en het dorp heb ik het beste van twee werelden. Overwinteren doe ik in het buitenland, waar het warm en zonnig is. Bijvoorbeeld in Spanje, waar ik Boef tegen het lijf liep. 

Over Boef schreef ik twee boeken. 'Boef. Hoe ik een wilde Spaanse berghond in huis nam' werd warm onthaald en stond wekenlang in de toptien. De opvolger 'Boef. Liefhebben kan je leren' ligt nu in de winkel. Eerder schreef ik met mijn man Marnix Peeters 'De zomer van 1939. Tijdreis door België met de Guide Michelin' over de laatste zomer voor de wereld veranderde. 

 

Ik combineer mijn schrijven en journalistieke knowhow met mijn digitale kennis. Technologie heeft me altijd gefascineerd. Ik ben online sinds de 56k-modem en social sinds MySpace. Ik help organisaties en bedrijven om via verhalen, op papier of digitaal, hun verhaal te vertellen en klanten te vinden. Na 15 jaar lesgeven over schrijven en socialemedia, leg ik me nu vooral toe op één-op-éénbegeleiding. 

Ik ben geïnspireerd door de Effectief Altruïsme-beweging en doneer 10% van mijn inkomen aan de meest effectieve goede doelen wereldwijd. Ik help een aantal van deze organisaties ook als vrijwilliger. Een euro per verkocht Boef-boek gaat naar asielen. 

 

Mijn man Marnix Peeters en ik geven onze boeken zelf uit, via ons uitgeefinitiatief Pottwal Publishers. Ben je op zoek naar onze boeken, neem dan zeker eens een kijkje.  

Of heb je een schrijfopdracht voor me? Wil je in de media of zoek je advies over je sociale strategie?  Stuur me een mailtje. Ik kijk er naar uit om je te leren kennen.

Hartelijke groeten, 

Jana Elza 

info@janaelza.com

Boeken van Jana Elza Wuyts

zomer van 1939
boef boek wilde spaanse berghond
boef liefhebben kan je leren boek
bottom of page