top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverwuytsjana

Marktleider in de nijverheidssector zet sociale media in om merkbekendheid te vergroten

Bijgewerkt op: 12 apr. 2020

Het industriële bedrijf uit Antwerpen was al een tijdlang actief op sociale media. Tijdens een intensieve workshop en training bespraken we de huidige situatie en onderzochten we de opportuniteiten voor groei.


Vooraf analyseerde ik de kanalen van het bedrijf zowel op strategisch als inhoudelijk vlak, op Facebook, LinkedIn en Twitter. De resultaten lichtte ik toe aan het marketing-en communicatieteam.


We bespraken de cijfers en definieerden we de relevante metrics die we omzetten naar concrete kpi's in een socialemediaplan. Naast analytics zijn ook een raming van de tijdsbesteding en budget een belangrijk onderdeel van dit plan.


De inhoudelijke analyse vormde het startpunt voor een brainstorm over de content. We selecteerden goede onderwerpen en vertaalden deze in concrete socialemedia-inhoud, zowel in woord als beeld. Ik introduceerde enkele tools om snel, kwalitatief en efficiënt content te maken.


De aanpak werpt vruchten af. Het bereik van de pagina's nam toe met een kwart op enkele maanden tijd. Een evaluatie van de cijfers leert verder dat het bedrijf sinds de training drie maal beter scoort dan andere pagina’s van dezelfde omvang. 

27 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page