top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverwuytsjana

Moodfactory zet sociale media in om onderzoek te promoten

Moodfactory is gespecialiseerd in interne communicatie advies. Jaarlijks brengt het bedrijf de trends in de sector in kaart met behulp van een survey, de ‘Moodmeter’. Door sociale media slim in te zetten, verspreidde moodfactory de resultaten van het onderzoek maximaal.


Moodfactory ondervraagt elk jaar 1000 Belgische werknemers over de interne communicatie in hun bedrijf. Via de website kunnen geïnteresseerden de onderzoeksresultaten downloaden. 

Om de resultaten van het onderzoek bekend te maken, zette het bedrijf in op sociale media. In een originele video prestenteerde moodfactory de 5 belangrijkste conclusies van het onderzoek. Met de video, die organisch en via advertenties werd verspreid, wilde het bedrijf mensen aanzetten om het volledige onderzoek te downloaden. 

Advertentiecampagne


Ik hielp moodfactory met het opzetten, opvolgen en evalueren van de advertentiecampagnes via LinkedIn en Facebook. Via doordachte targeting bakenden we de geschikte doelgroep af. Ik hielp met het op punt stellen van copy en creative. Ik adviseerde over het optimaliseren van de video en de landingspagina en gaf tips over hoe de content organisch zo breed mogelijk te verspreiden.


'Het fijne aan Jana’s werk is de ontzorging', zegt Elke Van Leerberghe van moodfactory. 'Sociale media zijn constant in evolutie en Jana volgt dat op de voet. Ze spaarde ons dus enorm veel tijd en frustratie uit door de campagne op te zetten.'


Kost per klik


Op LinkedIn zetten we een campagne op in drie talen en voor drie doelgroepen, met name CEO’s, hr-managers en mensen die actief zijn in interne communicatie. Het doel van de campagne was om zoveel mogelijk mensen te laten doorklikken naar het onderzoek. Met een gemiddelde kost per klik van 1,71 euro scoorde de LinkedIn-campagne bijzonder goed. Deze kost ligt beduidend lager dan de gemiddelde klikkost van 4,5 euro (bronbron).

Ook op Facebook zijn de resultaten mooi. Met een kost per klik van 0,54 euro scoorde ook deze moodfactory-campagne beter dan een gemiddelde advertentiecampagne, waar een klik doorgaans 1,70 euro kost, tot zelfs 2,3 euro voor B2B-campagnes (bronbron).

Bezoek moodfactory via moodfactory.be en download de Moodmeter via moodfactory.be/nl/moodreport/2019.


19 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page