top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverwuytsjana

10 weken Top 10 voor 'Boef. Hoe ik een wilde Spaanse berghond in huis nam'

Bijgewerkt op: 11 apr.

Boef. Hoe ik een wilde Spaanse berghond in huis nam’ vertelt het verhaal van Boef. Het is een relaas van een schier onmogelijke liefde.


Jana Elza Wuyts ontmoette in Spanje een wilde hond. Het dier kwam uit de bergen en had zich aangesloten bij de dorpshonden. Toen zijn leven in gevaar kwam, kon ze niet van aan de zijlijn toekijken.


De locals duldden de wilde hond niet langer in het dorp. Jana Elza en haar man Marnix Peeters beslisten om Boef mee naar België te nemen. “Hij was onze vriend geworden. We konden hem niet achterlaten, wetende dat hij zou gevangen en gedood worden.”


Toch liep de ongeplande adoptie niet van een leien dakje. “Het was enorm zwaar om Boef te laten wennen aan de mensenwereld. Hij was al een jaar oud, maar hij was nog nooit in een huis geweest. Hij had schrik van elk geluid. Hij begreep niets van mensen. Autorijden was een drama. Wandelen was een ramp, hij trok me voortdurend onderuit. Boef sloeg tilt bij elk dier dat hij zag: vogels, katten, herten, hazen… Wij wonen midden in de natuur, hij was voortdurend hypernerveus.”


Met geduld, toewijding en empathie konden Jana Elza en haar man de hond laten wennen aan de mensenwereld. ​Het boek is aan de ene kant het relaas van een onverwachte, wonderlijke liefde. Het is net zo goed een complexloze, organische gids voor mensen die een hond hebben, of die zinnens zijn er een te nemen. "Het boek beroert zowel hondenbezitters als mensen die van dieren houden. Het is een echt feelgoodboek en bovendien waargebeurd."

Het boek is uitgegeven bij Pottwal Publishers en aangedreven door Gumption Group.

  • ISBN: 9789464335996

  • Paperback 19,99 euro

  • E-boek 12,99 euro

​Het boek is te koop via www.janaelza.com/boef


Per verkocht exemplaar gaat er een euro naar organisaties die zich inzetten voor hondenwelzijn.


Een greep uit de recensies van het boek 'Boef':


Ik heb het in één ruk uitgelezen. Goed geschreven, zo herkenbaar, heel meeslepend, prachtig gewoon. Ik ben helemaal fan van Boef!

Rosette Bulen, dierenasiel Genk


Je hoeft niet van honden te houden om ‘Boef’ in één ruk uit te willen lezen. Het boek is een liefdesverhaal, een avonturenroman en een opvoedingsgids in één. Een straf, ontroerend en vaak grappig verhaal over hoe twee wezens die op het eerste gezicht niet voor elkaar lijken gemaakt en ook slecht met elkaar kunnen communiceren, er toch in slagen om harmonie te vinden dankzij massa’s liefde, begrip, geduld en doorzettingsvermogen.

Het Laatste Nieuws

Een fascinerend verhaal.

Woef


Feelgood-boek van het jaar. Zo staat het op de cover en het is niet eens gelogen. Tegelijk is Boef van Jana Elza Wuyts een horrorverhaal: de wilde Spaanse berghond die ze een nieuwe thuis gaf, dreef haar bijna tot de wanhoop.

Het Nieuwsblad


U leest het in één ruk uit, want Jana Wuyts kan schrijven als een tierelier en ze vertelt het verhaal op meeslepende en grappige manier, zelfs voor iemand die niets met honden heeft zoals ik, die zoals bekend schrik heeft van al wat wrie- melt, poten heeft en een schofthoogte van meer dan vijftien centimeter. Voor u het boek uit hebt, zal menig traan worden weggepinkt, waarna u met een gelukzalige glimlach om de mond en wat herfstmist in de ogen gaat slapen: zo gaat dat nu eenmaal met goeie feelgoodboeken.

Mark Coenen, De Morgen

De verwachtingen die mensen hebben van hun toekomstige huisgenoot overstijgt vaak de maakbaarheid van het dier. Genen zijn wat ze zijn en kunnen hoogstens wat bijgestuurd worden. Je schrijft: Je kan de hond uit het wild halen, maar het wild niet uit de hond. Dat is o zo waar. Het is een mooi boek. Het leest heel vlot en ik heb het met veel plezier gelezen.

Ines De Scheemaeker, Het Blauwe Kruis van de Kust773 weergaven1 opmerking

1 Comment


Rosemarie Winkelströter
Rosemarie Winkelströter
Aug 08, 2021

Hallo Jana ik heb U boek in een rug uit gelezen. Prachtig.Als inwoner van Auel hat ik graag het boek van U en ook van U man oogje....verzien van handtekening is dat mogelijk?

Like
bottom of page